Anonim
Image
Image

Hasso Plattner "Morning Glory" -kentän edessä

Vaikeessa kilpailussa, jossa tuulet lisääntyvät voimakkaasti Sydneyn / Australian ulkopuolella, Hasso Plattnerin (Walldorf) "Morning Glory" purjehti kolmannelle sijalle Rolex Farr 40 -mestaruuskilpailuissa ja nousi samaan paikkaan yleisarviossa.

Richard Perinin "Evolution" otti johtoaseman päivän voitolla Matt Allenin "Ichi Ban" (molemmat Australiasta), joka sijoittui vasta 14. sijalle alun kaksoisvoitonsa jälkeen ja on nyt kaksi pistettä saksalaisten toiseksi.

Edellytykset olivat erittäin räjähtävät: Keskipäivällä huono säärintama, jolla oli voimakkaita puuskia etelästä, oli ylittää regatta-alue Sydney Headsin edessä. Rushcutters Bayssä järjestetyn World Cup -järjestäjän Cruising Yacht Club of Australi (CYCA) -satamassa joukkueet pelasivat pokeria rig-trimmauksen asetuksilla. Kun tuuli todella nousi voimasta kolmesta kuuteen ensimmäisen kilpailun aikana, kävi nopeasti selväksi, kuka oli pelannut liian korkealla.

"Morning Glory" -tiimi oli löytänyt hyvän kompromissin. Kun tuuli oli vielä maltillista, omistaja Hasso Plattner ohjasi venettään lähtöviivan yli hyvällä nopeudella täsmälleen alussa, ajoi pitkälle vasemmalle ja oli siten alusta alkaen edessä. Yhdessä "Evolutionin" kanssa, joka sai heti suotuisan tuulen käännöksen lähtöpoijussa, Saksan joukkue pyöritti ensimmäisenä tuulen poijun.

Taktikko Russell Coutts päätti sitten kattaa seuraavan kentän konservatiivisesti. Hänen vastustajansa kaikkien ihmisten "Evolution" -elokuvassa, Hamish Pepper, Couttsin (sitten Alinghi) taktikko America's Cup -finaalissa vuoden 2003 kukistetussa Uudessa-Seelannissa, tarttui tilaisuuteen ja otti johdon toisella puolella. regattakurssi. Sama kohtalo kohtasi "Morning Glory" -kilpailun loppupuolella, kun he antoivat "Shockwaven" (Australia) vetäytyä Neville Crichtonin alaisena pitääkseen väkijoukkoja kurissa.

Image
Image

nykyinen johtaja "Evolution" (USA)

Finnaalin ylitys joka sekunti vahvisti, kuinka nopeasti viisi tai kymmenen paikkaa voidaan menettää Rolex Farr 40 -mestaruuskilpailuissa. Oli paljon ohittamismahdollisuuksia ja taktisia haasteita. Olosuhteet vaativat ihmistä ja materiaalia - mutta kaikissa asemataisteluissa tärkeä tavoite oli pitää masto ja köli aaltojen välissä. "Luokka on tällä hetkellä kovin purjehdus kilpailu", Coutts sanoi kilpailun jälkeen. Häntä ei ärsyttänyt menetetyt paikat "Shockwavelle" ja "Evoluutiolle". "Hyväksyimme sen tietoisesti."

Neljäs oli italialainen "Mascalzone Latino", vaikka Vincenzo Onorato aloitti aikaisin ja joutui ylittämään lähtöviivan. "Se oli vuoden paras kilpailu", innoitti Onorato, joka on nyt kolme pistettä jäljessä Plattnerista neljänneksi. Paikallinen John Calvert-Johns "Southern Star" -kilpailussa, maailmanmestari vuodesta 2000, tallensi viidennen sijan spinnakerillä, kaksi sekuntia ennen kuin "Emotional Hooligan" (myös Australia) ylitti maalilinjan. Sen sijaan Yhdysvaltojen puolustava mestari "Barking Mad" 13. sijasta kaatui taas ja kolmen kilpailun jälkeen on vain kentän keskellä.

Takakentällä jotkut jahdit menivät käsistä myrskyisissä puuskissa. Lisää spinaakereita räjähti, ja suurten vahinkojen riski kasvoi minuutilla. Kilpailun johtajalla Peter Reggiossa ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin peruuttaa kaksi muuta suunniteltua kilpailua. Kaikilta osapuolilta vallitsi yhteisymmärrys: "Se oli lopulta hieman liikaa", päivän voittaja Perini sanoi. "On jännittävä kokemus surffata näiden aaltojen ja tuulenpuuskien kanssa tuulen edessä, mutta jibit olivat melko peloissaan jahtaamassa. " Yksi kilpailu voitaisiin suunnitella uudelleen torstaina, mutta sitten olisi pitänyt järjestää neljä kilpailua. MM-kisat menevät perjantaina kahden suunnitellun kilpailun kanssa loppuun